Underground

donderdag 28 april 2011

BKO: Bangkok Knockout (2010)


Na wekenlang wachten op deze film kon ik hem nou eindelijk eens zien.
En was het het wachten waard ?
Helemaal !
Net zoals altijd weet Thailand (mijn afkomst) altijd erg slechte films te leveren in theorie maar de actie is gewoon verbluffend en de stuntmannen zijn eerste klas.
Had door de smakelijke en ultra-gewelddadige trailer toch meer van verwacht en gehoopt dat het meer krakende botten en verbluffende stunts waren dan in Ong-Bak.
Nou wie dus verwacht dat het beter dan Ong-Bak zal worden zal dan enigszins bedrogen uitkomen.


De films is zeer slecht qua acteerwerk, zelfs nog slechter dan films als Ong-Bak en Tom Yum Goong.
Haalt ongeveer het niveau van The Tiger Blade en dat is dus wel heel erg slecht !
Maar dan praten we even over de stunts en die zijn zoals altijd gewoon nog beter als elke Hollywood actiefilm.
De klappen vallen hier dus veel en veel harder en choreografie is dus ook tien keer beter.
Een pluspunt waar de Thai beter in zijn geworden is de visuele opmaak want hier zag het er piekfijn uit moet ik toegeven.
Het speelt zich dus af in een gigantische parkeergarage achtige arena met een erg futuristische tint en dat zag er gewoon goed uit.
De snelle montage wordt nergens lelijk of irritant en is vergelijkbaar met Fireball.
En natuurlijk op de Thaise manier komt er zoals altijd een zeer gewelddadige en bloedige finale en dat was dus waar ik had op gehoopt en dat wordt hier helemaal goed gemaakt.


Maar verwacht dus bij het kijken van dit filmpje geen goed acteerwerk, goed verhaal maar gewoon rechtoe rechtaan keiharde gevechten.
Het verhaaltje is eigenlijk al heel bekend en we hebben het allemaal al zo een beetje gezien maar het verveelt natuurlijk nooit.
Het gaat dus over ene groepje stuntmannen die allemaal verschillende vechtstijlen beoefenen en ze variĆ«ren van Muay Thai tot Tea-Kwon do.
En dan winnen ze dus een wedstrijd om beroemd te worden en de volgende dag komen ze erachter dat ze gedrogeerd zijn en een van hun vrienden is ontvoerd en tot hun verbazing zitten ze in een gevaarlijk spel van een groepje rijkaards die op hun gokken in een toernooi tot de dood.
Dus echt een filmpje voor de fans van Aziatische actie.

Score: 9,5/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten