Underground

maandag 2 mei 2011

The Toxic Avenger (1985)


De enige echte Troma klassieker. Een heerlijke onnozele B-film die nooit verveelt. Cheesy acteerwerk, flauwe personages en heerlijke over de top gore dat heel de film leuk en grappig blijft. Soms is het idee achter de kills wel erg ziek (de aanrijding) maar het is zo cheap en nep dat je het niet echt helemaal serieus kunt nemen. Een van de beste pulp films. Zal het verhaal niet uit te hoeven leggen want elk filmkenner moet dit filmpje wel gezien of over gehoord hebben.


De make-up hier is geweldig en Melvin is een echte lelijke gedrocht en een ware superheld. Alles is zo over de top net zoals het hoort. Bijvoorbeeld de schurken die echt heel slecht zijn. Gewoon heerlijke stereotypes.
Jammer genoeg een film die ze geen vervolgen op hadden moeten maken maar Kaufman kon het niet laten. Deel 5 staat nu ook al in de planning dus misschien wel iets om naar uit te kijken. The Toxic Avenger is een film die gewoon dikke low budget troep is maar toch zijn eigen charmes heeft. Een geweldige cult klassieker.

10/10

1 opmerking: