Underground

zaterdag 4 juni 2011

BlinkyTM - Short (2010)


Een film waar ik toch wel naar uitkeek maar ben er uiteindelijk achter gekomen dat dit dus geen full/length film was. Ik was redelijk teleurgesteld maar nieuwsgierigheid knaagde nog wel dus heb ik de short wel bekeken. En ik moet zeggen dat ik vrij onder de indruk ben van dit ontzettend leuke short. Ruari Robinson is al iemand die een paar andere Sci/Fi shorts op zijn naam heeft staan maar gaat hier toch een hele andere kant op. Zie BlinyTM A.K.A Bad Robot maar als een mix tussen Wall-E en Chucky. Hopelijk komt Ruari nog ooit eens met een full length filmpje want dit was geweldig.







BlinkyTM doet al zo veel in die 16 minuten dat dat in principe al meer dan genoeg is. Maar toch kan ik hier niet genoeg van krijgen dus laat de Feature film maar komen. Laaste 2 minuten nog een beetje heftige gore maakt het helemaal af.
Blinky is de perfecte huisrobot en de Tagline zegt het al:


Soon every home will have a robot helper. Don't Worry. It's perfectly safe.




Score:9,6/10

dinsdag 17 mei 2011

Faces of Gore 1 & 2 (2000)


Een film waar ik best benieuwd naar was. En fascinerend was dit filmpje zeker maar zeer en zeer gruwelijk. De meest ziekelijke dingen zie ik hier in voorbij komen en heb hier dus niet met plezier naar gekeken. Ze kunnen toch bewijzen dat ze veel verder in films kunnen gaan dan ze al hebben laten zien. En de nieuwe meester van shock is Todd Tjersland ! In The Necro Files waar hij al flink op het randje ging met de erg zieke necrofilie scenes gaat hij hier dus nog veel en veel verder. Het verschil tussen Faces of Death en Faces of Gore is dat het hier allemaal wel echt is.


In Faces of Gore volgen we dus Dr. Vincent Van Gore een expert in het onderwerp: de dood. Hier laat hij dus drie onderdelen zien de een wat gruwelijker dan de ander. Het eerste onderwerp is auto ongelukken, de tweede zelfmoord en de derde is moord. Er worden hier een paar flink brute ongelukken naar voren gehaald en voornamelijk het bekende landje van de ziekste films op aarde, Japan. Een zeer onrespectvolle film jegens de overleden mensen want hier worden er gewoon schaamteloos grapjes van gemaakt en de overdreven nagesynchroniseerde geluidjes zijn werkelijk hilarisch. Er worden hier in iederegeval geen echte beelden dood naar voren gehaald maar alleen de opruimdienst op de plaats delict. Maar toch zeer en zeer gruwelijk.

Score: 5,5/10

zaterdag 14 mei 2011

Visions of Suffering (2006)


Een zeer onbekend werkje in de nightmare cinema die zeker meer aandacht verdient. Viel me de eerste keer zwaar tegen maar na een herziening zal hij beter doordringen en stiekem is het gewoon een klein meesterwerkje. Andrey Iskanov is nog een beginneling en amateur als het om films gaat en de budget die hij vaak heeft is ook zeer laag maar hij doet er tenminste wat mee en ik zie erg veel creativiteit in de man. Dus met een hoger budget zal hij zeker erg ver komen.



Gaf me bij de hallucinante droom sequences een ziekelijk gevoel en dat is gewoon heerlijk en een goed gevoel wat je hoort te krijgen bij Horror. Visions of Suffering straalt ware angst uit. Het is een zeer heftige film die echt niet voor iedereen bestemd is. Net als Pop Skull is het een film die mensen met angstaanvallen en epilepsie etc. echt moeten overslaan dus daarvoor zul je al gewaarschuwd zijn. De grootste minpunt van Visions is toch wel de speelduur met zijn erg lange 120 minuten. Half uurtje korter was meer dan genoeg. Maar dan even verder over de visuele stijl die ik overigens echt geweldig vind.


Visions of Suffering is een film die vol zit met erbarmelijke effecten die te goedkoop voor woorden zijn maar toch een heerlijke lust voor het oog is. De LSD achtige beeld en geluidseffecten wordt je in de erg lange zware 2 uur erg hersendood. Ja Visions of Suffering is toch echt de film beleving die ik graag vaker zou willen meemaken.

Score: 8,0/10

  

dinsdag 3 mei 2011

Tokyo Fist (1995)


Mijn tweede Shinya Tsukamoto film deze week. Bullet Ballet was me toch wel wat beter bevallen maar zoals altijd is het Tsukamoto gelukt om altijd een hele hoge score te verdienen. Tokyo Fist begint in de eerste paar minuten als een zeer snelle adrenaline pompende rit door Tokyo heen net zoals we al kennen van Tsukamoto. Daarna gaat de film meer in de richting van een rustige Actie/Drama met supersnelle en ultra-gewelddadige gevechten. Dit is de film zoals Rocky had moeten zijn. Snel en flitsend en zeer rustige Drama op momenten afgewisseld met keihard geweld. Hollywood heeft nog veel te leren van AziĆ«.

  
De montage is schitterend tijdens de gevechten evenals de belichting. Elk gevecht in de film kent zijn eigen visuele stijl en er wordt leuk gebruik gemaakt van kleurenfilters. De omgeving tijdens de gevechten doen me toch wel denken aan het vechtspelletje Tekken. Gevechten zijn echt verbluffend en zeer origineel gedaan dat je bij de stoten een impact ziet waardoor het beeld wordt besmeurd met bloed. Het overdreven geweld doet me soms toch wel denken aan The Story of Ricki. Is in iederegeval geen film die ik aanraad aan mensen met ADHD en epilepsie want op momenten kan het nog wel hyper worden en dan bedoel ik ook echt heel hyper. Kreeg er op momenten best wel vermoeiende ogen van.


Een van de meest bevreemde Tsukamoto film die ik van de beste man heb gezien. Voor dit filmpje neem er dus de tijd voor en gegarandeerd zullen elke Cyberpunk fans en liefhebbers van Ultra-Violence dit heerlijk vinden.

Score: 8,0/10

maandag 2 mei 2011

The Toxic Avenger (1985)


De enige echte Troma klassieker. Een heerlijke onnozele B-film die nooit verveelt. Cheesy acteerwerk, flauwe personages en heerlijke over de top gore dat heel de film leuk en grappig blijft. Soms is het idee achter de kills wel erg ziek (de aanrijding) maar het is zo cheap en nep dat je het niet echt helemaal serieus kunt nemen. Een van de beste pulp films. Zal het verhaal niet uit te hoeven leggen want elk filmkenner moet dit filmpje wel gezien of over gehoord hebben.


De make-up hier is geweldig en Melvin is een echte lelijke gedrocht en een ware superheld. Alles is zo over de top net zoals het hoort. Bijvoorbeeld de schurken die echt heel slecht zijn. Gewoon heerlijke stereotypes.
Jammer genoeg een film die ze geen vervolgen op hadden moeten maken maar Kaufman kon het niet laten. Deel 5 staat nu ook al in de planning dus misschien wel iets om naar uit te kijken. The Toxic Avenger is een film die gewoon dikke low budget troep is maar toch zijn eigen charmes heeft. Een geweldige cult klassieker.

10/10

Night of the Living Dead - Color (1968)


Night of the Living Dead is een van de eerste moderne zombiefilms en een ware trendsetter. Goerge A. Romero werd zeer bekend met dit filmpje vanwege de gruwelijke beelden en het in die tijd een van de engste films ooit was. De Tom Savini remake heb ik nog nooit gezien maar dit is in iederegeval al een uitstekende en zeer sfeervolle Horror film. Eerste keer dat ik hem in zwart/wit had gezien viel hij best wel tegen. Dus toen hoorde ik dat er een gekleurde versie was en ging er toen snel achteraan. Moet zeggen dat hij in mijn ogen een stuk beter was in kleur en de effecten zijn heel erg mooi gedaan. Toch had Romero met Day en Dawn of the Dead dit werkje zwaar overtroffen maar Night is verre van slecht.


De oudheid is er in de gekleurde versie helemaal af dus het klassieke 60 gevoel is helemaal weg maar de film krijgt toch een beter gevoel en kan zich dan makkelijker voegen bij de Romero vervolgen. Soundtrack is ook echt geweldig en geeft het zelfde sfeertje als in de oude Frankenstein en Mummy film. Erg leuk !.
Acteerwerk is gewoon prima en zelfs voor die tijd. Hun waren met dit filmpje zeer bekend geworden ondanks dat het zware B-acteurs zijn en hun budget heel erg schaars was. En toch zie ik zombiefilms het liefst zo. Je weet niet hoe het komt dat de doden tot leven komen en zo blijft het de hele tijd sfeervol en wordt het nergens saai of langdradig. En dat was wel een minpunt bij Dawn of the Dead (originele) dat hij soms wel erg langdradig werd met zijn 2 en een half uur.


Ook moet ik zeggen dat de gore er gewoon fijn uitziet en in kleur een stuk bruter is. De zombies zien er natuurlijk niet uit met hun groene schmink. Denk dat dit filmpje hetzelfde impact had als War of the Worlds want sommige mensen begonnen dus ook echt te geloven dat de doden tot leven kwamen. Maar mensen waren in die tijd natuurlijk erg bijgelovig. In kleur zal hij de meeste mensen ook wel beter bevallen denk ik.
Want ik heb me er prima mee vermaakt en is bij de Media Markt te vinden voor een habbekrats.

Score: 8,0/10

zondag 1 mei 2011

Darkness: The Vampire Version


Een van de meest bloederige en ranzigste films die ik ooit heb gezien. Darkness: The Vampire Version is een erg fijne Splatter met veel verwijzingen naar From Dusk Till Dawn. Een vergeten filmpje die zeker wat meer aandacht zou verdienen. Maar Duitse Underground films vind ik nou eenmaal geweldig dus niet iedereen zou hier net als mij over denken. Veel mensen zullen dit vast en zeker Low-Budget troep vinden.


Het verhaal begint dus in een winkel waar een slachting uitbreekt (From Dusk Till Dawn anyone ?.
En daar begint dus de opstanding van de vampierkoning Liven. Liven is een sadistische vieze vampier die samen met zijn bondgenoten een vampier invasie wilt beginnen. Een groep jongeren willen dit dus niet toelaten en gaan dan lekker alle vampieren kapotmaken op de ziekste manieren van geweren tot kettingzagen.
Leif Jonker is een zeer onbekende regisseur in het Underground genre maar heeft veel invloeden van Ittenbach. Zou wel wat meer van zijn onbekende en vergeten werkjes willen zien want dit was een fijn filmpje.


Een paar gore (echt heel gore) kills die erg origineel en goed bedacht zijn. De eerste paar minuten begint het al erg lekker en alles wordt gewoon besmeurd met bloed. Alle ingrediĆ«nten klopen: over de top gore, cheesy acteerwerk en luide Death Metal muziek. De sfeer is ook erg goed tijdens de Daylight stukjes en de finale in de film is heerlijk met die ontploffende vampiers. Een heerlijke orgie van vampier geweld. Duitsers blijven toch wel de meesters in gore waar sommige Horror regisseurs toch nog wel van kunnen leren. Met hun bij elkaar gescharrelde budget van 5000 dollar is het allemaal zeer fraai. Maak een mixje van From Dusk Till Dawn met the Lost Boys en je zit de gehele speelduur wel goed. Darkness heeft een bloedend hart dat beslist de gehele 90 minuten op de goed plaats zit.

Score: 6,5/10

Bullet Ballet (1998)


Shinya Tsukamoto meets John Woo.
Op Tetsuo na vond ik dit werkje tot nu toe wel Shinya Tsukamoto´s beste werk want wat een mooi werkje is dit toch. Weinig invloeden van de meeste Tsukamoto films want hier is de snelle montage niet aanwezig maar juist de rustige grauwe sfeer. Een heel erg goede mix van drama en actie net zoals bij de Woo films met een typisch wraak verhaaltje. Omdat de snelle montage niet constant aanwezig is is de film wel een stuk trager dan je gewend bent bij Tetsuo waar je het gevoel bij hebt dat hij na 5 minuten is afgelopen.


De grauwe donkere zwart/wit is schitterend en is zelfs mooier dan Rubber´s Lover.
Acteerwerk is gewoon zeer goed terwijl de gekke Japanners vaak acteurs van niks zijn maar ze laten toch zien dat ze integendeel gewoon goed en serieus kunne acteren vooral Tsukamoto in de spotlight.
Zitten een paar erg memorabele stukjes in die gewoon allemaal zeer mooi in beeld zijn gebracht en vooral de gang fights waren zeer mooi door de visuele stijl. 



Tsukamoto is nu toch wel zeker uit gegroeid tot mijn nr. #1 Regisseur en een van mijn favoriete Japanse acteurs. Ja hij is wel echt een kunstenaar en verdient voor zijn werk een pluim.
Film is door de trage setting en rustige opbouw soms wel een erg lange zit ondanks dat hij maar 80 minuten duurt. Saai is hij niet maar wel een vermoeiend gevoel ondanks dat het een zeer boeiende film is. Paar flinke gewelddadige stukjes zoals het hoort en Tsukamoto is toch wel beter in dit soort gangster wraak verhaaltjes dan John Woo in mijn ogen. John Woo´s films zitten vaak aan de langdradige kant dit dus niet. Geen film voor in de late avondjes want hij verdient je volle aandacht.

Score: 9,7/10

Deadbeat at Dawn (1988)


Het betere werk van Van Bebber.
Hier heb ik met volle teugen van genoten.
In de stijl van The Warriors maar dan toch veel meer geweld.
Een van de bruutste en ziekste actiefilms die ik ooit heb gezien.
Veel harde gevechten met vlindermessen die in mensen gekerfd worden en gangsterleden die bewerkt worden met een machinegeweer etc.
Ik ga nu toch wel opzoek naar meer van dit soort werkjes van Van Bebber want Horror films zijn blijkbaar niet echt zijn ding en ben hierna zeer benieuwd geworden naar meer.


De straten doen me ook wel denken aan Hobo with a Shotgun waar geweld heerst en zwervers over de straat dwarrelen.
Zitten ook een paar gort droge en erg leuke kung fu gevechten met nunchakus en andere dodelijke wapens.
Rond het einde ook nog eens wat flinke gore met een paar erg fijne decapitations.
Deadbeat is ultra low budget maar een zeer geslaagd gang filmpje.
Van Bebber heeft hem geregisseerd en acteert er ook in en hij is de ultieme gangster.

Score: 7,5/10

My Sweet Satan - Short (1994)


Heb al twee full-length films gezien van Van Bebber.
Manson Family was niet zo geslaagd en DeadBeat At Dawn weer wel.
Dit filmpje was in mijn ogen ook niet echt geslaagd maar is wel zeer en zeer ziek.
Gaat dus over een groepje tieners die zwaar aan de drugs zitten die Satan als hun heer en meester zien.
Ik weet nu eigenlijk ook al dat Jim Van Bebber een zieke gast is met zijn twee vorige films.
Maar dit is ook niet al te fris.


Heb dus ook gelezen dat er hier echt mensen worden gepierced maar twijfel of het waar is.
Toch was dit geen succes die 18 minuten en het was zelfs die korte minuten erg saai en niet boeiend.
Denk ook dat ze met dit filmpje alleen maar mensen willen schokeren met het extreme geweld en duivelse rituelen.
Mij boeide het niet echt en Deadbeat at Dawn blijft toch Van Bebber zijn beste werk.
Daar volgt ook nog een review.
En sorry mensen maar ik kan het filmpje niet laten zien vanwege het aanstootgevende materiaal.
Maar hij is gewoon op Youtube te vinden

Score: 3,0/10

Rubber Johnny - Short (2005)


Welkom in het gekke wereldje van Chris Cunnigham.
Rubber Johnny is Chris korte surrealistische nachtmerrie filmpje.
Rubber Johnny gaat dus over ondergetekende die een bizarre gave heeft om zijn lichaam in onnatuurlijke posities te zetten.
Daarom omdat hij zo een gedrocht is sluiten zijn ouders hem op in een kelder.
Gedurende 6 minuten zie je hem dus met zijn gigantisch lelijke hond in de kelder terwijl hij zijn vreemde gave laat zien.
Het is in nightvision gefilmd en is erg gaaf en heeft een dik Eraserhead sfeertje.


Sfeertje is erg creepy en heeft veel cyberpunk invloeden.
Een zeer fijne short film waar toch door de super snelle beelden je een flinke adrenaline stoot krijgt.
Laat Cunningham maar met meer van deze werkjes komen want dit was geweldig.

Score: 7,5/10

Deu Suay Doo - Raging Phoenix (2009)


Weer een zeer fijn Thais actie filmpje die na een herziening mij nog beter is bevallen.
Met hetzelfde vrouwtje uit Chocolat die er nu een stuk lekkerder er uitziet.
Hier kampt ze ook weer met haar psychische problemen maar hier is ze geen autist maar alcoholist.
Een soort mix van Ong-Bak en Drunken Master met evenveel humor en de grauwe stijl uit Ong-Bak die er heel erg mooi uitziet.
De belichting is hier ook schitterend en er wordt leuk gebruik gemaakt van kleurenfilters.
Gevechten zijn weer heel erg fijn zo als altijd en de soundtrack bij de gevechten zijn weer erg leuk.

  
Het gevecht met die ninjas in pogo schoenen is echt geweldig in elkaar gezet en zeer mooi gedaan.
Alles is ook op een erg mooie locatie gefilmd voornamelijk op het strand met slomo gevechten in het water.
Je kent het wel dat de water druppels in slow motion in het rond gaan.
Acteerwerk was zelfs ook redelijk gedaan.
Dus dit klinkt gewoon als de perfecte actiefilm.
Maar dan komt dus het einde die zo verschrikkelijk slecht is.
Lelijke CGI wordt er gebruikt en alle visuele mooiheid is weg.
Het slapste einde die ik ooit in een film heb zien voorkomen en baalde er toch wel van.
De Thai zijn juist bekend door hun geweldige finales in Thaise actiefilms en dit leek wel een gevecht uit een aflevering van Power Rangers.

Score: 7,5/10

Predator 2 (1990)


Een prima vervolg op een geweldige Science-Fiction klassieker.
Predator was altijd al mijn favoriet geweest in het Science fiction genre.
De openings scene wordt meestal door veel mensen afgekraakt maar voor mij was het de perfecte opening met 100 Jamaicanen die er lekker op los schieten in de straten van Los Angeles.
Waarna Predator koelbloedig met ze afrekent, heerlijk !
Gore is hier prima en er zitten meer kills en bloed in dan deel 1.
Draait er hier ook meer om denk ik want Predator was toen al reuze bekend dus de spanning is er toch wel een beetje af.
Maar sfeervol blijft het wel met bijvoorbeeld het stuk in de trein en slachthuis.


Naderhand de film vordert wordt hij juist alleen maar beter en beter.
Begint eerst als een goedkope B-film maar halverwege zie je toch dat er een beetje kwaliteit in komt en de soundtrack is echt geweldig.
Effecten beginnen er dan ook stukken beter uit te zien maar de geweren blijven nog steeds zeer lelijk en nep.
Het speelt zich in de heden af en ze hebben geweren die ze uit Timecop hebben gejat.
En het ziet er dus niet uit.
Danny Glover acteert hier weer prima evenals Garey Busey die weer hier de gemene klootzak speelt.
Mede acteurs zijn zwaar B en acteren voor geen meter maar blijven toch leuk om naar te kijken.
Dit is gewoon prima vermaak.

Score: 6,0/10

zaterdag 30 april 2011

Mortal Kombat: Rebirth - Short (2010)


Ben zelf een groot Mortal Kombat fan en dit is een van de beste short film die ik ooit heb gezien.
Was dit een full-length film geweest dan had hij een plek in me top 10 bereikt.
Want jeminee wat is dit een tof filmpje.
De echte Mortal Kombat films zie ik als een echte schande voor de reeks met hun gare fatalitys en pg-13 geweld.
MK: Rebirth maakt weer erg veel goed dat ze in zo een kort filmpje zo veel geweld kunnen laten zien.


Er wordt een geweldige twist gegeven aan het gehele Mortal Kombat concept.
Iedereen kent het spel wel met fantasie werelden van al die draken, monsters en verschillende dimensies.
Hier wordt Mortal Kombat in een futuristisch jasje gestopt met een realistische twist.
Ben nu ook bezig met de serie Mortal Kombat: Legacy waar het verder gaat waar de short was gestopt.
In 2013 wordt de nieuwe film ook nog verwacht en het is echt iets om nu naar uit te kijken.
Voor degene die de Legacy serie wilt volgen op Youtube komt er elke Dinsdag een nieuwe aflevering.

Score: 9,5/10

The Midnight Meat Train (2008)


Dat Ryuhei Kitamura het op een dag ging maken in Amerika was al lang duidelijk na de film Azumi die een erg succes is geworden.
Maar dit is niet zomaar een film het is zelfs nog eens geschreven door Horror meester Clive Barker.
Met een geweldige glansrol van Vinnie Jones met zijn duivelse blik en creepy neppe wenkbrauwen.
Toen ik hoorde dat deze zo schokkend was dat iedereen onder de achttien werd af te raden dit filmpje te bekijken.
Vond ik hem zo schokkend als ze het beweerde nou dat niet echt maar bloederig is hij zeker.
Heel erg bloederig zelfs.
De eerste scene maakt al duidelijk wat hier te verwachten valt extreme hardcore gore en bloed.
Heel de film blijft het zo goed omdat je niet weet waarom Vinnie nou zo een gestoorde en sadistische moordenaar is.
En dat blijft heel lang onduidelijk met een gigantische Barker plot.


Het bloed spat lekker in het slow-motion rond en heb het zelden zo mooi gezien dan in 300.
Gore is echt heel erg over de top en het lijkt net een video spel.
Amerika en Japanse Horror wordt hier op een geweldige manier vermengt met de Amerikaanse visuele stijl en donkere, grauwe Japanse Horror setting.
De 80 minuten gaan hier ook als een sneltrein voorbij en want ik vaak lees en hoor dat mensen het einde slap vonden vond ik nou juist een super einde.
Had niet anders verwacht bij een Clive Barker verhaal.

Score: 8,0/10

Day of the Woman


Een beruchte film uit de video nasty lijst.
Deze werd dus genoemd in de Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape Documentaire.
Had eerst de remake gezien want was toen nog nooit aan dit filmpje toegekomen.
Die was zeer goed dus dan wil ik ook nog wel de eerste Rape & Revenge film zien.
Hij was toch wel wat minder dan de remake maar hij is zeker niet slecht.


Snap ook wel waarom hij voor die tijd zo schokkend was.
Maar nu stelt het in principe niks meer voor en de remake is toch wel stukken gruwelijker.
Deze kom echt super traag op gang en dan na drie kwartier komt er eindelijk een beetje actie.
Er zit een erg brute gangrape in van een half uur lang dus wees daar dan al voor gewaarschuwd.
De kills stellen nu ook niet meer zo veel voor ook al is de gore erg mooi voor die tijd maar schokkend is het niet meer.
Kijk maar bijvoorbeeld naar de bad scene en al die overdreven reacties die de schurken geven maakt het juist meer grappig dan schokkend.


Maar het blijft een fijn rape & revenge slasher maar mocht van mij wel wat vlotter uitgewerkt worden want het komt gigantisch traag op gang.
Bijvoorbeeld de inleiding was van 20 minuten toch wel genoeg geweest en dat vrouwtje is al niet de boeiendste personage.
Spanning was ook nergens aanwezig dus het gaat echt om de kills en de beruchte verkrachting.
Maar toch kies ik voor de remake die veel beter is in alle opzichten.
Cammile Keaton kan ik ook echt niet een mooie vrouw noemen integendeel ze is erg lelijk.
Ze is trouwens ook nog getrouwd geweest met de regisseur Meir Zarchi.
Vond Sarah Butler uit de remake een leukere meid maar ik moet wel zeggen dat er in deze cult klassieker wel fijn wordt geacteerd door zowel het vrouwtje en de schurken.
Heb me hier prima mee vermaakt.

Score: 6,5/10

Karl the Butcher vs. Axe (2010)


De grootste afgang die ik tot nu toe in 2011 heb gehad.
Een film waar ik erg naar uitkeek want het werk van Timo Rose en Andreas Schnaas is vaak heel erg leuk.
Het zijn echte meesters in het Duitse Underground Trash Splatter.
Beginnen toch wel steeds beter te worden met films maken en hun budget wordt ook duidelijk hoger en hoger.
Unrated: The Movie was toch wel wat beter geslaagd dan  dit filmpje omdat die niet serieus wordt genomen dit dus wel.
En dat was wel heel erg jammer.
De Trailer was echt zo geweldig dus een zeer grote teleurstelling.


Gore was hier echt dik aanwezig maar dat  moet ook wel met de combinatie van Timo Rose en Andreas Schnaas de Duitse Gore meesters.
Maar toch blijkt wel dat de werkjes van Schnaas alleen maar slechter en slechter worden.
Dit filmpje begon echt zeer goed met een beetje Mad Max stijl en ze laten toch zien dat ze erg creatief zijn met zo een laag budget.
Jammer dat ze niet dat niveau kunnen aanhouden.
Acteerwerk kan leuk slecht zijn en irritant slecht zoals ik al zei en dit is dus echt zeer irritant.
Alles wat hier zo leuk was wordt dan nou juist erg dom gebracht vanwege de kutmuziek.


Gore en actie is hier erg leuk maar door de walgelijk slechte acteerwerk en irritant hinderlijke muziek.
Ze hadden heel veel leuke ingrediĆ«nten voor een goede Splatter.
Goede gore, gave kostuums en leuke effecten maar toch verpesten ze het met de acteurs en muziek.
Was dat nou wat beter geweest dan was dit de eerste Schnaas en Rose film die een dikke voldoende haalt.
Maar toch blijft Karl te Butcher een van mijn favoriete Duitse Horror personages en van Axe heb ik nog nooit eerder een film gezien.
Violent Shit en Dont Wake the Dead blijft Schnaas beste werk ook al is VS ook heel slecht en Dont Wake the Dead is de enige voldoende voor een Schnaas film.
Een grote afgang was dit filmpje, erg jammer !

Score: 2,5/10

Repo! The Genetic Opera


Regelrechte cultfilm.
Is door erg veel mensen veel te ondergewaardeerd vind ik en het is stiekem gewoon een klein meesterwerkje.
Gothic is het inderdaad maar visueel zo apart en mooi en is toch wel een zeer experimentele film.
Fans van de bizarre, wierde films moeten hem echt eens zien ook al zijn de liedjes soms erg vals.
Maar nergens storend en ze blijven je toch wel bij.
De cast is zeer goed met Sarah Brightman uit Spy Kids en Paul Sorvino.
Paris Hilton speelt hier natuurlijk net zo slecht als altijd en hier zingt ze zelfs.
Maar alles wordt hier gewoon lekker gebracht met een dikke knipoog en wordt nergens serieus genomen dus is daarom altijd leuk.
De lyrics van de songs zijn gewoon erg catchy en kostuums zijn heel erg gaaf.
Ook echt heel erg gave tussenstukjes met schitterende anime graphics.
Zou ook wel als ik een chirurg was in hetzelfde pak willen lopen als de Repo man.


Halverwege een paar erg bloederige kills en over de top gore.
Paris Hilton doet het slecht maar wel leuk en snap toch niet waarom er zo veel gehaat wordt want ze drijft hier gewoon lekker de zelfspot met zichzelf op.
De mistige en grauwe vervalen steegjes en gebouwen zijn heel erg sfeervol.
Alles werk gewoon in de film en zakt nergens in.
Vind dit toch het betere werk van Darren Lynn Bousman in plaats van zijn ellenlange Saw serie.
Bevat alle gekkigheid en weirdness dat je eigenlijk alleen maar in de Japanse cinema ziet en vaak kom je zulke gestoorde werkjes niet tegen in Amerika.
Bijvoorbeeld kijk maar naar het werk van Takashi Miike en TGP.
Heeft de zelfde gestoordsheids factor met de zelfde heerlijke over de top gore.
Een zeer vermakelijk en geweldig filmpje !

Score: 9,3/10

vrijdag 29 april 2011

Rubber's Lover (1996)


Een waar meesterwerk dat zich makkelijk in het rijtje van films als Tetsuo: Iron en Bullet man, Bullet Ballet en Eraserhead kan voegen.
Is in tegenstelling tot 964 Pinocchio Shozin Fukui zijn beste werk ook al moet ik zijn shorts eens gaan bekijken.
Maar dit is een prima experimentele film die zeer gruwelijk en erg ziek is.
Het hele concept en idee hierachter over het mensenlijk experiment door proeven op hun te testen om hun geest lam te leggen.
Al die testen worden op een hele gruwelijke manier weergegeven en is gewoon erg luguber.
Maar dit hele filmpje is echt verdomd goed.



Visueel is de zwart/wit echt schitterend en is denk ik zelfs mooier dan een film als Bullet Ballet.
Mensen die bekend zijn in het Cyberpunk genre zullen dit werkje allemaal al wel gezien hebben maar als je dit werkje nog niet hebt gezien weet je niet wat je mist !
Het is wel echt een film waar je je volle aandacht aan zult moeten besteden en ook echt de tijd ervoor nemen.
Verwacht in iedergeval niet dat het net zo hyper en druk wordt als Tetsuo want dat is dit helemaal niet.
Rubber´s Lover moet het juist hebben van de kille en lugubere sfeer en visuele stijl is gewoon erg rustig en is meer in de richting van Begotten.


Rubbers Lover is een bizar en psychotisch meesterwerk dat fascineren evenals zeer gruwelijk is.
Heb met elke minuut vol verbijstering gekeken.
Als jullie ook de martelingen uit Saw al pijnlijk vonden zullen jullie zich eens moeten voorbereiden hierop.
Een van de beste Cyberpunk films buiten het werk van Tsukamoto.

Score: 9,5/10

964 Pinocchio (1991)



Een zeer gestoord en origineel werkje wat je echt alleen van die gekke Japanners verwacht.
Ben ondertussen echt helemaal verliefd geworden op het werk van Shinya Tsukamoto en is gelijk mijn favoriete acteur.
Het werk van Shozin Fukui wou ik dus ook eens aan beginnen omdat het helemaal in dezelfde trant is als Tetsuo en dat is gewoonweg geweldig.
Maar net zo geweldig als Tetsuo is dit werkje nou niet maar erg amusant is hij wel.
Rubber´s Lover vond ik toch wel het betere werk van Shozin Fukui en zijn shorts moet ik nog steeds zien.
Dit was gewoon amusant en wordt volgens mij ook helemaal niet serieus genomen.


Ook hier is de montage lekker snel en erg hyper net zoals het hoort in het cyberpunk genre.
Humor is hier toch wel erg leuk en soms hebben de Japanners toch wel een vreemd gevoel voor humor.
Maar het is prima kijkvoer voor tussendoor.
Film is lekker snel en je hoeft er niet bij na te denken, heerlijk !
Hier zit trouwens een van de grootste en langste kots scene in die ik ooit heb gezien dus de fetisjisten onder ons zullen hier ook wel hun plezier in vinden.


Mensen die Tetsuo te hyper vinden moeten het werk van Shozin Fukui maar proberen.
Toch op momenten erg druk en hyper maar ook kille en rustige momenten.
Dus goed gedoseerd en iedereen zal zijn plezier wel hier in vinden.

Score: 6,5/10

The Descent: Part 2 (2009)


Een leuk vervolgje op een van de meest enge Horror films die ik heb gezien.
Origineel is het helemaal niet en is in zekere zin gewoon een herhaling van deel 1.
Maar er zitten wel een paar verassingen in en nieuwe dingetjes en er is genoeg viezigheid en spanning.
Dus er is weer genoeg te beleven.
Het eerste deel was het goede dat alles nog nieuw was en je niet wist wat er allemaal aan de hand was.
Nou in dit deel gaat het allemaal duidelijk worden en alle achtergronden van de personages worden uitgelegd.
Is dus stukken minder dan deel 1 maar toch een fijn sfeervol Horrortje.
Toch zie je wel in dit deel dat ze meer richten op de gore en brute slachtingen dan het eerste deel.
Het eerste deel begint het pas op het einde hierin zitten ellenlange moorden in waar het bloed dus vrolijk in het rond spat.
Alle hoeken in het grottenstelsel worden lekker besmeurd met het rode goedje.
Maar toch vond ik dat enigszins erg jammer want The Descent vind ik toch het spanning het belangrijkste.


Het leuke vond ik toch wel dat je meer van de wezens te zien krijgt die ik er overigens erg gaaf vind uitzien.
Moeten denk ik ook een soort gnomes voorstellen.
Dus wie een herhaling van deel 1 wilt zien zal hier wel goed zitten.
Ikzelf zat toch wel te wachten op een paar verassingen, plotwendingen maar het einde maakt veel goed.
En het is een zeer leuk tussendoortje met veel meer gore dan deel 1.
Prima vervolg !

Score: 7,0/10